Slutsky: 'Het lag aan ons, maar ook aan PSV'

Leonid Slutsky had zijn ploeg in de rust nog gewaarschuwd niet te verslappen ondanks de 3-0 voorsprong. De trainer van CSKA Moskou besefte waartoe PSV in staat was.

'Deze wedstrijd is het bewijs dat alle teams in de Champions League kwaliteit hebben en allemaal moeten vechten tot het laatste fluitsignaal', zei Slutsky na de 3-2 zege. 'We hadden bij rust met 4-0 voor moeten staan, maar uiteindelijk moesten we knokken tegen PSV om de 3-2 voorsprong te houden.'

De coach van CSKA Moskou wees naar zijn eigen team als verklaring voor de ommekeer in de wedstrijd in de tweede helft. 'We speelden niet meer ons eigen spel en niet meer tegen onze opponent. Dat gebeurt bij zo'n voorsprong. Ik heb in de rust nog gezegd dat het noodzakelijk was om op dezelfde voet door te gaan, omdat het tegen een ploeg als PSV nog niet beslist was.'

'We hebben zelf in een soortgelijke situatie gezeten met een 3-0 achterstand', verwees Slutsky naar de 6-4 overwinning op Mordovia Saransk in de Russische competitie van anderhalve week geleden. Ook CSKA Moskou keek toen bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. 'Maar het hangt niet af van één ploeg, het lag ook aan de tegenstander.'