Slutsky doet Capello vergeten met Russische triomftocht

Reacties

Onder de bezielende leiding van bondscoach Leonid Slutsky heeft Rusland zich maandagavond definitief verzekerd van EK-deelname. Sinds de komst van de 44-jarige trainer verloren de Oost-Europeanen geen wedstrijd meer in de kwalificatiereeks. 'Ik ben blij dat we hebben bereikt wat zo moeilijk leek toen ik begon.'

Slutsky doet Capello vergeten met Russische triomftocht

Rusland had maandagavond aan een punt genoeg tegen Montenegro om zich te plaatsen voor het EK. Die machtspositie ten opzichte van nummer drie Zweden hadden de Russen te danken aan een foutloze reeks onder de nog vrij nieuwe keuzeheer.

Want sinds Slutsky het in augustus overnam van de omstreden Fabio Capello en besloot zijn baan als hoofdcoach bij CSKA Moskou te combineren met het bondscoachschap, verloren de Oost-Europeanen geen EK-kwalificatieduel meer. Achtereenvolgens Zweden (1-0), Liechtenstein (0-7) en Moldavië (1-2) werden verslagen. Daardoor draaiden de Russen de vier punten achterstand op de Zweedse nummer twee om in een voorsprong van twee punten met het laatste duel nog op het programma.

'We waren dan wel de favoriet voor deze wedstrijd, maar het is niet gemakkelijk om met die druk om te gaan', zo merkte Slutsky op de site van de UEFA op na het met 2-0 gewonnen duel met Montenegro. 'De jongens hebben een goede wedstrijd op de mat gelegd en hun werk uitstekend gedaan. We gaan naar Frankrijk!', jubelde hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.