Slotfase biedt Arsenal ook bij Everton soelaas

Arsenal heeft een week na de ontsnapping tegen Crystal Palace ook tegen Everton op de valreep een zeperd voorkomen. Olivier Giroud was dit keer de redder in nood (2-2).

De in de eerste helft opgelopen schade bleek voor Arsenal wel te groot om net als tegen Crystal Palace toch nog als winnaar van het veld te stappen. Maar het 2-2 gelijkspel kan gezien worden als een winstpunt.

In de negentiende minuut had Seamus Coleman de score geopend namens Everton, dat op slag van rust een tweede discutabele 2-0 kon vieren. Steven Naismith rondde weliswaar knap af, maar bij de assist van Romelo Lukaku stond de Schot buitenspel. Het was de arbitrale leiding ontgaan, waardoor er voor Arsenal in de tweede helft een zeer lastige opgave wachtte.

Het antwoord van Arsène Wenger - Olivier Giroud kwam voor Alexis Sánchez – leek een ongelukkige toen de Franse invaller koud begonnen een enorme kans onbenut liet. Het leek tekenend voor een verloren middag van The Gunners op Goodison Park.

Want Arsenal was lange tijd aanvallend onmachtig. Zo werd pas na ruim een uur de eerste corner verdiend, waar Everton-doelman Tim Howard in de 68ste minuut zijn eerste serieuze redding had. In de 83ste minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Aaron Ramsey, vorige week de reddende engel, tikte binnen na een scherpe voorzet van Santi Cazorla.

Het was het begin van de volgende ontsnapping van Arsenal. Nacho Monreal slingerde in de laatste minuut de bal voor, waar de onvoldoende gedekte Giroud met een kopbal de rol van redder in nood voor zich opeiste. Door het resultaat op Goodison Park staat Everton na twee duels op evenveel punten, waar Arsenal het dubbele aantal heeft verzameld met twee ontsnappingen.