Slot steunt Wellenreuther en heeft nog wat te bespreken met Hartman

Reacties

Arne Slot vindt het vooral ongelukkig dat Timon Wellenreuther in zijn eerste twee wedstrijden waarin hij de geblesseerde Justin Bijlow moest vervangen al zes tegendoelpunten heeft gekregen. Volgens de Feyenoord-trainer valt de Duitse doelman weinig te verwijten.

Slot steunt Wellenreuther en heeft nog wat te bespreken met Hartman
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Bijlow liep eerder deze maand een breuk in zijn pols op en ontbrak daardoor reeds in de topper tegen PSV en de bekerwedstrijd tegen NEC. Wellenreuther kon zijn doel in deze duels niet schoon houden: sterker nog, tegen NEC werd hij liefst vier keer gepasseerd. Tegen PSV gebeurde dat tweemaal.

Op de persconferentie van vrijdag kreeg Slot de vraag wat hij vindt van de prestaties van Wellenreuther. 'Het is voor iedere speler niet fijn als je weinig speelt en dan opeens erin moet', zei de coach. 'Ik heb gezien dat Timon tegen NEC heel belangrijk was in de penaltyserie en ik denk dat dit ook heel prettig voor hem was, want vervelend genoeg zijn de meeste ballen die in zijn buurt gekomen zijn er ook in gegaan. Het is vooral aan een keeperstrainer om dat te analyseren, maar ik denk dat we gerust kunnen zeggen dat daar geen fout of blunder tussen zat.'

'Maar dat voelt voor een keeper natuurlijk niet zo lekker', vervolgde Slot. 'Dat je eigenlijk niks te doen krijgt, en als je dan wat te doen krijgt je de bal moet oppakken om hem naar de middenlijn te schieten. Het was voor hem dus wel heel fijn dat hij één van de penalty's pakte, waardoor wij door bekerden, want hij zag tijdens de wedstrijd aan de andere kant een keeper die bijna elke bal eruit haalt. Dat is hoe je het liefst wil beginnen, met heel veel reddingen, zodat je erin groeit. Dat is voor hem helaas niet zo gegaan, maar Timon is een hele goede keeper en hij heeft in mijn beleving nog geen fout gemaakt. Een ongelukkig begin wat betreft het aantal tegengoals, maar geen verwijtbare, wat mij betreft.'

Quilindschy Hartman
Slot werd ook gevraagd naar Quilindschy Hartman, die tegen NEC al in de achtste minuut een spijkerharde tackle inzette op NEC-speler Bart van Rooij. Een rode kaart was geen gekke straf geweest voor die overtreding, maar scheidsrechter Rob Dieperink hield het tot ongeloof van de Nijmegenaren bij een vermaning. Er was geen VAR die kon bijspringen.

Heeft Slot nog met Hartman over dat moment gesproken? 'Ik wilde dat vanmorgen even doen, maar hij stond niet op het veld', reageerde de trainer. 'En gister heb ik hem niet gezien. Ik had dit wel even willen benoemen, ja, dat het niet zo slim was om op dat deel van het veld zo'n tackle in te zetten.' Hartman ontbrak op het trainingsveld vanwege een opgezette knie. 'Maar ik ga ervan uit dat hij zondag gewoon kan spelen', aldus Slot.

'Duidelijk dat scheidsrechters niet meer zonder VAR kunnen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.