Slot spreekt over eergevoel en legt uit waar het misging voor Feyenoord

Reacties

Voor Feyenoord-trainer Arne Slot doet het extra pijn dat het voor de derde keer op rij mis is gegaan tegen dezelfde club. Ook donderdag bleek AS Roma te sterk voor de Rotterdammers, ditmaal na strafschoppen in de tussenronde van de Europa League.

Slot spreekt over eergevoel en legt uit waar het misging voor Feyenoord
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Ik verlies niet graag', sprak Slot uit op het persmoment in Rome. 'Ik word niet graag uitgeschakeld. En al helemaal niet tegen dezelfde club, want dan komt het eergevoel om de hoek kijken.' De coach van Feyenoord is trots op zijn spelers en denkt dat de Eredivisionist het vorige week heeft laten liggen. Toen werd het 1-1 in De Kuip.

Slot: 'Ik vind weer dat we het goed op orde hadden. Als je kijkt naar waarom we zijn uitgeschakeld, heeft dat veel met vorige week te maken. Helaas konden we toen vanwege de omstandigheden niet met onze beste elf starten. Daar hadden we het verschil kunnen en moeten maken. Uit bij AS Roma 1-1 spelen is een prima resultaat.'

Het is extra balen dat Feyenoord is uitgeschakeld, Slot had namelijk het gevoel dat de club ver kon komen. 'Als je overeind kunt blijven in Rome, heb je blijkbaar een bepaald niveau. Dan zou je dus ver kunnen komen in de Europa League. Met onze manier van spelen kunnen we gelijke tred houden met een club als AS Roma, maar het is elke keer niet genoeg.'

Voor Feyenoord kan de focus nu volledig op Nederland, met Almere City FC als eerstvolgende tegenstander in de Eredivisie. In de TOTO KNVB-beker zijn de Rotterdammers aan FC Groningen gekoppeld in de halve finale.

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.