Slot kan bij PEC Zwolle beginnen aan trainersloopbaan

Arne Slot zal de trainingsweek in Belek met PEC Zwolle lang heugen. De 34-jarige aanvallende middenvelder kreeg te horen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. Technisch directeur Gerard Nijkamp heeft wel een contract als trainer klaarliggen voor de clubman.

Slot kan bij PEC Zwolle beginnen aan trainersloopbaan

'Ik begrijp dat het vervelend is voor Arne. Maar op basis van zijn fysieke gesteldheid en onze manier van spelen, zijn we tot deze beslissing gekomen', vertelt Nijkamp tegenover Voetbal International.

Toch kan Slot in Zwolle blijven, omdat hij wat betreft de clubleiding zijn trainerscarrière bij PEC kan beginnen. 'Dat plaatst Arne voor een lastige keuze. Als hij besluit te stoppen kan hij direct bij ons aan de slag als trainer, dat contractueel vastgelegde recht heeft hij. Maar als Arne besluit nog een jaar door te voetballen bij een andere club vervalt dat recht', stelt Nijkamp.

Dat Aleksandar Stevanovic (20) vorige week zaterdag per direct de overstap naar PEC Zwolle maakte stemt Nijkamp tevreden. De controlerende middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Werder Bremen. 'Hiermee bekrachtigen we onze samenwerking met Werder,' aldus Nijkamp. 'Hij is een kuitenbijter die de balans op het middenveld kan bewaken.'

Zwolle is nog niet klaar op de transfermarkt. Het heeft verregaande interesse in Joey Godee, die door het faillissement van AGOVV Apeldoorn transfervrij is. Nijkamp: 'Hij is nu clubloos en kan bij ons een contract voor anderhalf jaar tekenen. We willen hem graag hebben, maar er zijn meer kapers op de kust heb ik begrepen.'

Godee liet eerder op VI Radio al weten dat ook Go Ahead Eagles interesse heeft. Omdat de 23-jarige aanvaller kosteloos kan overstappen en dit seizoen al tien keer scoorde in de Jupiler League is hij voor veel clubs een interessante speler.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's