Slory op de vlucht voor Bulgaarse voetbalmaffia

Lees meer over de absurde toestanden in het Bulgaarse voetbal en de nu in Australië spelende Slory in Voetbal International nr. 10. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

Slory op de vlucht voor Bulgaarse voetbalmaffia

Bij Levski Sofia tekenden voor dit seizoen Serginho Greene, Dustley Mulder en Andwelé Slory een contract. De laatste vertrok kortgeleden plotseling naar Australië. Voetbal International kwam er achter waarom de tweevoudig international Bulgarije achter zich liet.

Het Bulgaarse voetbal blijkt onder controle te staan van de maffia. Waar vroeger de stadions redelijk gevuld waren, zitten nu slechts enkele honderden leden uit de onderwereld op de tribune. Wedstrijden worden verkocht en spelers veranderen bij het ondertekenen van een contract van voetballer in een slaaf.

VI legde beslag op het contract dat Slory ondertekende bij Levski en kwam tot enkele zeer opvallende conclusies. Zo blijkt de vleugelspeler plots voor vijftig procent eigendom te zijn van een Bulgaarse makelaar. De voormalige speler van Excelsior, Feyenoord en West Bromwich Albion verkoos ervoor naar Australië te vluchten.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's