Slordig PSV is al na half uur klaar met Rijnsburgse Boys

Mede dankzij twee treffers van Tim Matavz heeft PSV zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Rijnsburgse Boys was geen partij voor de Eindhovenaren (0-4).

Al na vier minuten keek de zaterdagtopklasser tegen een achterstand aan door een schot van Stanislav Manolev. De rechtsback haalde van zo'n 25 meter doeltreffend uit en bezorgde PSV zo de start waar het op gehoopt had. Daarna was het de beurt aan Matavz, die het duel binnen een half uur besliste.

In de 22ste minuut reageerde hij alert op de rebound nadat Memphis Depay op doelman Ronald van der Meer was gestuit. En vier minuten later zorgde hij voor het mooiste doelpunt van de avond door de keeper van Rijnsburgse Boys te verschalken met een lob na een uitstekende pass van Kevin Strootman.

Niet veel later kreeg de thuisclub de kans om de eer te redden na een overtreding van Peter van Ooijen op Raymond Kolder. Scheidsrechter Richard Liesveld gaf een strafschop, maar PSV-doelman Boy Waterman bracht redding op de inzet van Damiano Schet. De rebound werd door Schet op de paal geschoten.

Na rust ging PSV verder met waar het in de eerste helft aan begonnen was: het missen van kansen. Vooral Depay en Georginio Wijnaldum - die halverwege het tweede bedrijf door trainer Dick Advocaat werd gewisseld - hadden hun vizier niet op scherp staan. Toch scoorden de bezoekers nog één keer. Strootman bepaalde de eindstand in de 64ste minuut op 0-4 op aangeven van Luciano Narsingh.

De koploper van de Eredivisie blijft dus meestrijden op twee fronten. Donderdag weten de Eindhovenaren wie de tegenstander is in de kwartfinales van de strijd om de KNVB-beker.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.