Slordig Bayern bijt zich stuk op Leverkusen

Bayern München heeft nagelaten te profiteren van het puntenverlies van Borussia Dortmund. Op bezoek bij Bayer Leverkusen kwam Der Rekordmeister ondanks een paar behoorlijke kansen niet verder dan 0-0.

Door het gelijkspel van Borussia Dortmund tegen Hertha BSC (0-0) kon Bayern zijn voorsprong aan kop van de Bundesliga uitbreiden naar tien punten. De ploeg van basisspeler Arjen Robben had het echter erg lastig op bezoek in Leverkusen. Die Werkself verdedigde uitstekend en behalve een afstandschot van Robben stichtte Bayern voor rust geen enkel gevaar.

In de tweede helft verlieten beide partijen de verdedigende stellingen iets vaker, wat resulteerde in een meer open wedstrijd. Robben dacht op volle snelheid door te kunnen richting het doel van Bernd Leno, maar werd gestuit door een uitstekend ingrijpende Wendell. In de 65ste minuut hielp Thomas Müller een grote kans om zeep, terwijl Robert Lewandowski in de 83ste minuut hetzelfde deed na een slecht verdedigde voorzet van Douglas Costa.

In de slotminuten kwam Bayern met tien man te staan, want Xabi Alonso kreeg zijn tweede gele kaart na een lichte overtreding op Javier Hernández. Door de remiste komt Bayern op 53 punten na twintig wedstrijden, acht meer dan achtervolger Dortmund. Leverkusen staat vijfde met 32 punten.