Slimani leidt Sporting langs FC Porto en naar koppositie

Reacties

Portugal heeft een nieuwe koploper. Sporting Lissabon diende FC Porto zijn eerste nederlaag van het seizoen toe in de Liga NOS (2-0) en nam daardoor de eerste plek over.

Slimani leidt Sporting langs FC Porto en naar koppositie

Aan de kant van FC Porto speelde Bruno Martins Indi de hele wedstrijd, terwijl de onlangs van Rio Ave overgenomen Marvin Zeegelaar nog niet speelgerechtigd was bij Sporting Lissabon. In de vorige speelronde nam Porto de koppositie over van Sporting, dat verrassend ondeuit ging tegen União da Madeira.

Dankzij Islam Slimani keerde Sporting terug aan kop. Na een klein half uur kopte de aanvaller uit Algerije een vrije trap van Jefferson tegendraads binnen en vijf minuten voor tijd bepaalde hij de eindstand, op aangeven van Bryan Ruiz (ex-FC Twente en -PSV), op 2-0.

Door de overwinning is Sporting Lissabon weer koploper in Portugal. De ploeg van trainer Jorge Jesus heeft 38 punten uit vijftien wedstrijden. Dat zijn er twee meer dan FC Porto, terwijl nummer drie Benfica na een 1-0 zege op bezoek bij Vitória Guimarães vier punten minder heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.