Sleutelspelers laten FC Zwolle voorlopig in ongewisse

FC Zwolle zal tijdens de winterstop een tweede poging ondernemen om verdediger Eric Botteghin (foto), aanvaller Danny Schreurs en middenvelder Etiënne Reijnen (allen 23) te binden. De drie spelers hebben vorige week een eerste aanbieding van de koploper van Jupiler League om hun aflopende contract te verlengen, afgewezen.

Sleutelspelers laten FC Zwolle voorlopig in ongewisse

'De hoop om in de Eredivisie te spelen speelt volgens mij de voornaamste rol, níét het financiële', vermoedt FC Zwolle-coach Art Langeler, die weinig problemen heeft met het standpunt van zijn pupillen.

'Vanuit het standpunt van de club is het juist een goede zaak dat zó vroegtijdig in het lopende seizoen besprekingen met spelers worden gestart', vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International. 'Wat er nu heeft plaatsgehad is niet meer dan een formele mededeling; er is een eerste aanzet gegeven tot verder onderhandelen, dat zal tijdens de winterstop gebeuren. In de spelersgroep is het totaal geen item; en zelf verwacht ik sowieso niet dat ze alle drie komende zomer vertrekken.'

Niettemin is de kans klein bij met name Botteghin dat hij een vijfde seizoen in Zwolle blijft. De Braziliaanse verdediger geniet al langere tijd belangstelling van verschillende Eredivisieclubs. Langeler: 'Ik kan me voorstellen dat hij op het hoogste niveau wil uitkomen. Aan FC Zwolle dus de taak lang om het kampioenschap mee te doen. In dat geval zijn er mogelijkheden zijn contract tegen bijbehorende voorwaarden aan te passen.'

Zwolle draait vooralsnog uitstekend in de Jupiler League. De ploeg sleepte de eerste periodetitel binnen en gaat na negen speelronden aan kop. Vrijdagavond staat het bezoek aan AGOVV Apeldoorn op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen