Sleegers kan niet wachten op Eredivisie-debuut voor NEC

Reacties

De van Feyenoord overgekomen Joey Sleegers maakt vrijdagavond tegen Willem II meteen zijn opwachting in de startopstelling van NEC. Daarmee krijgt de 21-jarige Helmonder waarvoor hij uit De Kuip is vertrokken: speelminuten.

Sleegers kan niet wachten op Eredivisie-debuut voor NEC

Sinds Sleegers in 2013 de overstap naar het eerste elftal van de Rotterdammers maakte, bleef een officieel debuut uit voor de aanvallende middenvelder. Nadat een seizoen op huurbasis bij FC Eindhoven hem 33 optredens in de Jupiler League opleverde en de Gouden Stier voor grootste talent van die competitie, mag Sleegers vanavond aan het grote werk ruiken als NEC naar Tilburg afreist.

'Ik sta vanavond in de basis inderdaad', zegt Sleegers op de clubwebsite. 'Het is mooi dat ik direct mag beginnen, dus ik wil het ook meteen gaan laten zien. Ik hoorde gisteren bij de training dat ik zal gaan starten. Natuurlijk had ik het gehoopt, maar eerlijk gezegd had ik het zo snel nog niet verwacht. Het wordt mijn debuut in de Eredivisie, ik kan echt niet wachten tot die wedstrijd begint.'

Trainer Ernest Faber verklapte donderdag al dat Sleegers, net als PSV-huurling Marcel Ritzmaier, waarschijnlijk zou gaan spelen. 'Met Joey aan de linkerkant hebben we een technisch vaardige speler, die goed is tussen de linies en die weet hoe hij een doelpunt moet maken. Met de aanvallende vrijheid die hij krijgt binnen ons systeem, kan hij wat extra's brengen voorin.'

Sleegers had zijn debuut natuurlijk liever gemaakt in het shirt van Feyenoord, waar de concurrentie echter te groot was. 'Voor mij was het 't belangrijkst om op Eredivisie-niveau te gaan spelen. Als dat bij Feyenoord was geweest dan was dat mooi meegenomen, maar nu ik me bij NEC kan gaan laten zien in de Eredivisie, dan zie ik dat ook echt als een goede stap.' Willem II ontvangt NEC vanavond om 20.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.