Slechtste seizoenstart Liverpool in meer dan honderd jaar

Liverpool staat met twee punten na vijf duels op een teleurstellende achttiende plaats in de Premier League. Het betekent de slechtste competitiestart sinds 1911. Ook toen hield de Engelse topclub slechts twee punten aan de eerste vijf wedstrijden over, wat aan het eind van het seizoen zou resulteren in een zeventiende plaats.

Slechtste seizoenstart Liverpool in meer dan honderd jaar

In de historie van de Premier League (vanaf 1992/93) kwam het bovendien nog nooit voor dat The Reds geen enkele van de eerste vijf wedstrijden wonnen. Twee jaar geleden verliep het begin van de nieuwe Premier League-jaargang vergelijkbaar slecht. Na vijf speelronden bezette Liverpool de zestiende plaats met slechts vier punten. In de negentien overige seizoenen was de start altijd beter.

Liverpool mag dan historisch slecht presteren, de ploeg oogst in de Britse media wel lof voor de attractieve speelwijze die het er onder de nieuwe manager Brendan Rodgers (foto) op na houdt. Daarnaast heeft het met Manchester City (2-2), Arsenal (0-2) en Manchester United (1-2) al drie tegenstanders van formaat tegenover zich gehad.

Rodgers verweet zijn spelers zondag na de 1-2 nederlaag tegen Man Utd dan ook niks. 'Het niveau van de spelers was buitengewoon goed. Maar als de scheidsrechter Jonjo Shelvey de rode kaart geeft, moet hij ook Jonny Evans wegsturen. Die beslissing heeft ons de wedstrijd gekost.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's