Slechts zes internationals op eerste training Oranje

Reacties

Het Nederlands elftal is maandag begonnen met de voorbereiding op de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober). Slechts een handvol internationals meldde zich bij de eerste training op het veld van Quick Boys in Katwijk.

Slechts zes internationals op eerste training Oranje

Jordy Clasie, Vincent Janssen, Memphis Depay - afgelopen weekend niet of nauwelijks in actie gekomen - en de keepers Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg lieten hun gezicht buiten op het veld zien. De rest van de selectie van bondscoach Danny Blind trainde binnen in de gym.

Tijdens de training van dinsdag zal Blind meer internationals kunnen verwelkomen op Sportpark Nieuw Zuid. Een dag later heeft Oranje een besloten oefensessie in De Kuip. Donderdag staat de laatste training op het programma richting het thuisduel met Wit-Rusland.

Tegen die tijd hoopt Blind vanuit München ook duidelijkheid te hebben over de inzetbaarheid van Arjen Robben. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep zaterdag bij zijn rentree in de basis van Bayern een lichte ribblessure op. De bondscoach zei vrijdag Robben misschien alsnog op te roepen.

Nederland begon de WK-kwalificatiereeks vorige maand met een 1-1 gelijkspel in en tegen Zweden. In Groep A zijn behalve Wit-Rusland en Frankrijk verder Bulgarije en Luxemburg de tegenstanders. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de mondiale eindronde in Rusland, de acht beste nummers twee spelen play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.