Slechts medische keuring scheidt Isco van Real Madrid

Florentino Pérez heeft bevestigd dat Francisco Román Alarcón Suárez, beter bekend als Isco, de overstap maakt naar Real Madrid. De voorzitter van De Koninklijke liet dit woensdagavond weten in gesprek met de publieke radio omroep van Spanje.

Slechts medische keuring scheidt Isco van Real Madrid

'We hebben een akkoord bereikt met Málaga en Isco en hij zal volgende week gepresenteerd worden. De speler moet alleen nog de medische keuring doorstaan', aldus Pérez, die niet kwijt wilde wat Real betaalt voor Isco. Spaanse media melden dat de Madrilenen 27 miljoen euro overmaken aan Málaga. Dat is acht miljoen minder dan de contractueel vastgelegde transfersom. Málaga had nog een verbintenis voor drie jaar met het talent.

Isco maakte het afgelopen seizoen indruk bij de Zuid-Spaanse club, waarmee hij de kwartfinales van de Champions League bereikte. De 21-jarige aanvallende middenvelder kreeg de Golden Boy-award, de prijs voor de meest talentvolle voetballer, uitgereikt en werd ook in verband gebracht met Manchester City. Daar ging eerder Málaga-trainer Manuel Pellegrini aan de slag.

Isco was eerder deze maand nog met Spanje actief tijdens het EK Onder-21 in Israël. Met drie doelpunten, waaronder één tegen Jong Oranje in de groepsfase, leverde hij een aanzienlijke bijdrage aan de Europese titel die de Spanjaarden binnen sleepten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's