Slechte resultaten FC Den Bosch kosten Kaiser zijn baan

Reacties

FC Den Bosch neemt per direct afscheid van trainer Ruud Kaiser. De clubleiding denkt dat de broodnodige verbetering er onder hem niet gaat komen.

Slechte resultaten FC Den Bosch kosten Kaiser zijn baan

De clubleiding laat in een verklaring weten tot het besluit te zijn gekomen na gesprekken met de 'verschillende stakeholders binnen de club'. De basis voor het ontslag van Kaiser zijn de slechte resultaten die de ploeg uit de Brabantse hoofdstad dit seizoen kan overleggen. De Bosschenaren staan teleurstellend dertiende in de Jupiler League en verloren hun laatste competitieduel thuis van FC Volendam (0-5).

'Het voortijdig afscheid nemen van een trainer is altijd een moeilijke beslissing en voelt voor alle partijen als een verlies', laat manager voetbalzaken Fred van der Hoorn in dezelfde verklaring weten. 'We hebben Ruud als mens hoog zitten, maar moeten als voetbalorganisatie naar de toekomst kijken en het belang van de club voorop stellen. Omdat bij ons als clubleiding het vertrouwen ontbreekt dat de gewenste ommekeer op korte termijn zal plaatsvinden zijn we tot deze beslissing gekomen.'

Kaiser trainde in het verleden onder meer RBC Roosendaal, de jeugd van Chelsea en Dynamo Dresden, om in 2013 neer te strijken in De Vliert. Daar eindigde zijn eerste seizoen met een vierde plaats nog wel goed, maar dit seizoen vallen de prestaties behoorlijk tegen. Van der Hoorn meldt dat assistenten Jan van Grinsven en Erik van der Ven het voorlopig overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.