Slechte generale Udinese voor EL-return met AZ

Lazio en Udinese lijken de titelrace in de Italiaanse Serie A over te laten aan Juventus en AC Milan. Beide subtoppers verloren zondagavond. Voor Udinese betekende de verliespartij een slechte generale voor het Europa League-duel met AZ van donderdag, waarin de Italianen in eigen huis een 2-0 nederlaag moeten zien goed te maken.

Slechte generale Udinese voor EL-return met AZ

Novara – Udinese 0-1Op bezoek bij de degradatiekandidaat Novara, waar Attilio Tesser (foto) zijn rentree maakte als trainer op de bank, startte Udinese dit keer wel met topspits Antonio di Natale in de punt van de aanval. Op bezoek in Alkmaar werd hij pas in de slotfase ingebracht. De Italiaanse topschutter van Udinese zag hoe Novara al na een kwartier op voorsprong kwam. Jeda kopte raak uit een corner.

Omdat in de zeventigste minuut een goal van Udinese onterecht werd afgekeurd bleef het bij één treffer. Udinese deelt zodoende de vierde plek met Napoli. Beide ploegen beschikken over 46 punten, elf minder dan koploper AC Milan.

Lazio – Bologna 1-3Binnen een halfuur keek de thuisploeg tegen een verrassende 0-2 achterstand aan. Daniele Portanova schoot van dichtbij raak en Alessandro Diamanti nam een door doelman Federico Marchetti buiten zijn eigen zestienmetergebied weggekopte bal in één keer uit de lucht. Die volley bleek trefzeker.

Voor de onderbreking moest Lazio ook nog eens met tien man verder na een rode kaart voor Matuzalém. Bij een duel gebruikte hij zijn arm te veel waarvoor hij werd bestraft. Vlak nadat Lazio de aansluitingstreffer had weten te forceren (een eigen goal van Matteo Rubin die terugspeelde op zijn doelman Jean-Francois Gillet maar niet door had dat deze uit zijn doel was gekomen) moest nog een Romein vroegtijdig naar de kleedkamer. Álvaro González haalde een doorgebroken speler neer. Met twee man meer besliste Bologna het duel door een treffer van Rene Krhin.

Lazio is, mede door de nederlaag van Udinese, nog wel derde in Italië. De achterstand op nummer twee Juventus is vijf punten. AC Milan is met een voorsprong van negen punten al redelijk uit zicht voor de Romeinen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's