Slechte generale Sporting bij rentree Van Wolfswinkel

Sporting Lissabon leed zaterdag op eigen veld een onverwachte 1-0 nederlaag in de groepsfase in de strijd om de Portugese League Cup. Positief was de rentree van Ricky van Wolfswinkel.

Slechte generale Sporting bij rentree Van Wolfswinkel

De Nederlandse spits stond sinds 11 januari aan de kant met een buikspierblessure, die hij opliep in het bekerduel met Nacional Madeira. Van Wolfswinkel was voldoende hersteld om zaterdag tegen Gil Vicente de negentig minuten vol te maken.

Maar de rentree van de topscorer ten spijt, het thuisduel ging met 1-0 verloren. Oguchi Onyewu mocht zich de nederlaag aanrekenen. De voormalig verdediger van FC Twente veroorzaakte een strafschop en incasseerde bovendien voor zijn overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Sporting kon met tien man het doelpunt van Gil Vicente niet meer wegpoetsen.

'Dit was niet het gewenste resultaat', zei trainer Domingos Paciência, die niet kon beschikken over de geblesseerde Stijn Schaars. Sporting speelt over drie dagen de tweede halve finale tegen Nacional Madeira, dat de heenwedstrijd afsloot met 2-2 gelijkspel. 'Woensdag is een andere wedstrijd. We moeten winnen om de finale te bereiken. Tegen Gil Vicente wilden we winnen, maar we kunnen het verlies nog goedmaken.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's