Slechte generale Internazionale

Udinese heeft voor een grote verrassing gezorgd. In het Giuseppe Meazza werd koploper Internazionale op een nederlaag getrakteerd (1-2). Het was de eerste verliesbeurt dit seizoen. AS Roma leed bij Piacenza puntverlies: 1-1.

Inter dacht zich rijk te kunnen rekenen. In de topper AC Milan-Juventus zondag zou een van de twee naaste achtervolgers punten laten liggen. Maar koploper Inter vergat zelf de punten te vergaren. Christian Vieri zette de Nerazurri vroeg op voorsprong. Al na twee minuten scoorde hij op aangeven van Morfeo. Udinese kwam nog voor rust langszij. Martin Jørgensen passeerde doelman Toldo van 25 meter. Vroeg in de tweede helft nam de ploeg van Spalletti zelfs brutaal de leiding via Muzzi. Inter, dinsdag tegen Ajax, zocht vervolgens tevergeefs naar een antwoord, waarbij Udinese-keeper Morgan De Sanctis zich onderscheidde.

AS Roma kon tegen Piacenza een voorsprong niet over de streep brengen. De ploeg van Fabio Capello had via Antonio Cassano na 26 minuten de leiding genomen. Dario Hubner verzuimde op slag van rust de stand gelijk te trekken. De aanvaller miste een strafschop. Piacenza kwam een kwartier voor het einde alsnog langszij. Enzo Maresca scoorde uit een vrije trap.