Slecht nieuws Oranje: Robben weer geblesseerd

Reacties

Een Oranje-rentree van Arjen Robben is onzeker geworden. Problemen met zijn ribben dwongen de aanvaller van Bayern München zaterdag voortijdig af te haken.

Slecht nieuws Oranje: Robben weer geblesseerd

Robben was zaterdag tegen 1. FC Köln voor het eerst in 208 dagen weer basiskracht bij Bayern München. Een onverdeeld succes werd het niet voor de aanvaller, die na de eerste helft achterbleef in de kleedkamer.

Een lichte kneuzing van zijn ribben was de oorzaak van de wissel, zo vertelde trainer Carlo Ancelotti na afloop van de wedstrijd (1-1). 'Hij had pijn en kon niet verder. Maar het is niet iets ernstigs.'

Voor Danny Blind was het uitvallen van Robben slecht nieuws. Vrijdag had de Oranje-bondscoach bij het bekendmaken van zijn selectie de hoop uitgesproken op een bijdrage van Robben in de aankomende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk. Een basisplaats tegen 1. FC Köln was wel een voorwaarde om daadwerkelijk te praten over een rentree in Oranje.

'In overleg met Arjen en Bayern gaan we daarna kijken of het haalbaar is dat hij nog iets voor ons kan betekenen', zei Blind vrijdag. 'Dat kan pas als er een akkoord is tussen de driehoek: de KNVB, Robben en Bayern München.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.