Slagveer beslissend, Veldwijk aanwezig en Zeinstra reddend

De Eredivisionisten hebben zich in de oefenduels van vrijdag niet laten verrassen door hun uitdagers uit de Jupiler League. SC Heerenveen, SC Cambuur en PEC Zwolle boekten oefenzeges.

SC Heerenveen - MVV Maastricht 1-0
Met veel nieuwe gezichten trad SC Heerenveen aan tegen de Maastrichtenaren. Erwin Mulder verdedigde het doel, Branco van den Boomen stond op de plek van de vertrokken Marten de Roon (Atalanta) en ook Caner Cavlan verscheen aan de aftrap.

Lang bleef de brilstand op het bord staan, maar een kwartier voor tijd wist Luciano Slagveer (foto) het overwicht toch uit te drukken in een treffer. Op aangeven van Cavlan scoorde de buitenspeler met een fraaie lob.

SC Cambuur – FC Volendam 2-1
Met twee treffers kort achter elkaar had SC Cambuur de zege snel binnen. Dominik Masek benutte een penalty, waarna Sander van de Streek vanuit een corner de score verdubbelde. Dylan Mertens deed na rust wat terug namens de Noord-Hollanders, die in de slotfase ook op weg leken naar de gelijkmaker. Cambuur-keeper Harm Zeinstra vloerde de doorgebroken Kevin van Kippersluis echter net buiten de zestien, wat hem een rode kaart kostte maar wel een overwinning opleverde.

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 3-1
Met proefspeler Dirk Marcellis in de basis wonnen de Zwollenaren onder impuls van Lars Veldwijk van Sparta. Na een halfuur miste de nieuweling een penalty, maar verzilverde Jesper Drost de rebound. Na rust kopte de spits tweemaal binnen, op aangeven van Ryan Thomas en Sheraldo Becker.

Sparta leek wat terug te gaan doen via Roland Bergkamp, maar Boy de Jong pareerde zijn penalty. Op een schitterende vrije trap van Huseyin Dogan (3-1) was hij even later wel kansloos.