Slager van werkeloze prof in de voetsporen van Beckham

Reacties

Denzel Slager blaast zijn carrière op zeer opmerkelijke wijze nieuw leven in. De aanvaller tekent binnenkort in de Major League Soccer bij Los Angeles Galaxy, de club van Steven Gerrard en Robbie Keane.

Slager van werkeloze prof in de voetsporen van Beckham

Slager (22, rechts op de foto in duel met Jetro Willems) speelde ooit veertien duels in de Eredivisie voor RKC Waalwijk, waarvan één als basisspeler. En hij maakte één geweldige goal, hoewel het slechts een eretreffer was tegen Go Ahead Eagles (1-4). 'Daarna verdween ik voor jullie waarschijnlijk van de radar', suggereert de Amsterdammer, die nog drie keer inviel tijdens een mislukt avontuur bij Coventry City en daarna zelfs een jaar helemaal niet voetbalde.

Slager had echter meer ijzers in het vuur. Als voetballer werd hij al eens gevraagd voor wat modellenwerk. 'Daar had ik in het begin eigenlijk helemaal geen oren naar', weet hij nog goed. Maar zijn manager Anthony Vos regelde ook op dat gebied klussen voor zijn cliënt, waarna Slager er zelfs plezier in begon te krijgen. 'Hij heeft nu zelfs een driejarig contract bij Wilhelmina Models, een gerenommeerd modellenbureau in Amerika met Nederlandse wortels', vertelt Vos vol trots.

Interesse
Voetballen deed Slager intussen weer bij Orange County Blues FC, actief in de United Soccer League. Het derde niveau, maar niet te onderschatten zegt Vos. 'Vergelijk het met de Jupiler League. En daarin speelde hij in de halve finale van de play-offs tegen het tweede van LA Galaxy. Daar is de interesse ontstaan.'

Op papier is het nogal een stap naar de Major League Soccer, waar Slager mannen als Gerrard en Keane maar vermoedelijk ook Mika Väyrynen gaat treffen. Om maar te zwijgen over de vedettes die elders rondlopen. Al weet je natuurlijk maar nooit hoe de selecties eruitzien als de voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen. 'Het is natuurlijk fantastisch om met die jongens op het veld te staan', blikt Slager alvast op de zaken vooruit. 'Maar we zullen zien wat de toekomst brengt.'

Denzel Slager (rechts) lost Romeo Castelen af in dienst van RKC Waalwijk. Na zijn dienstverband daar verdween hij van de radar.
Denzel Slager (rechts) lost Romeo Castelen af in dienst van RKC Waalwijk. Na zijn dienstverband daar verdween hij van de radar.

Marketing-technisch gezien treedt Slager in de voetsporen van David Beckham, die ook buiten het veld veel bijkluste als model. 'Beckham heeft het op een goede manier gedaan', complimenteert hij de Engelsman, die zelfs op dezelfde positie in het elftal speelde. 'Al zijn we natuurlijk geen vergelijkbare types. Ik moet het meer van mijn snelheid hebben zorg daardoor voor diepgang op de zijkant.'

En dat is nou precies wat ze bij LA Galaxy wilden, weet Slager. 'Ze waren echt op zoek naar een klassieke rechtsbuiten.' En hij is zeker niet gehaald voor de breedte. 'Het is de bedoeling dat hij binnen twee maanden in de ploeg staat', heeft Vos van de club begrepen.

Modellencarrière
Ook Vos kan aan de bak, want buiten de dagelijkse trainingen en de wedstrijden om hoopt hij ook de modellencarrière van Slager van nieuwe impulsen te blijven voorzien. Draaiboeken liggen al klaar van mooie campagnes, grote merken tonen al interesse. 'Het kan een heel mooi avontuur worden', weet Slager. 'Een risico wil ik het niet noemen, er komen namelijk mooie dingen aan', spreekt hij zelfverzekerd.

Binnenkort zet Slager zijn handtekening onder een tweejarig contract in Los Angeles. In het slechtste geval is hij 'gewoon' weer profvoetballer. Ook daar zou hij een paar jaar geleden blind voor getekend hebben. (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.