Skulason ontketent nieuwe rel Zulte: 'Voel me bedrogen'

Het blijft onrustig bij Zulte Waregem. De kruitdampen na de rel over de aanvoerdersband zijn nog maar net opgetrokken of Olafur Skulason (30) zorgt voor een nieuw conflict. De IJslander valt openlijk trainer Francky Dury aan.

Skulason ontketent nieuwe rel Zulte: 'Voel me bedrogen'

Skulason moest zaterdag op de reservebank plaatsnemen ten faveure van Junior Malanda. Laatstgenoemde tekende een contract tot medio 2018 bij VfL Wolfsburg, maar werd verhuurd aan Zulte. Als invaller deed Skulason van zich spreken. Hij maakte in de derby tegen KV Kortrijk de enige treffer.

Skulason, die in het heenduel met PSV (2-0) negentig minuten meedeed, sprak na afloop van de zege zijn onvrede uit. 'Twee uur voor de wedstrijd maakte de coach de selectie bekend. Ik hoop dat ik niet egoïstisch klink, maar ik verdiende niet om op de bank te zitten. De coach gaf geen toelichting en dat is voor mij een probleem. Ook sommige ploegmaats waren verrast en pepten me op. Dat is belangrijk voor mij. Het is een teken dat ik mij niet aanstel', verhaalt hij in de Belgische pers.

'Ik begrijp het gewoon niet', gaat de middenvelder verder. 'Toen Junior vorige week bij de groep aansloot, heb ik nog met de coach gepraat. Hij loofde mij voor mijn prestaties en zei dat ik me geen zorgen moest maken. Ik vroeg hem of we samen konden spelen op het middenveld en dat beaamde hij. Ook Junior en ik zijn dezelfde mening toegedaan. Ik had dus een goed gevoel na dat gesprek. Nu voel ik me bedrogen door de trainer.'

'Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen problemen met Junior. Hij is een goede speler, maar trainde vorige week slechts één keer mee. Toch mocht hij starten tegen Kortrijk. Dat is niet eerlijk tegenover mij. Ik heb de coach altijd met respect behandeld, maar hij doet dat nu niet met mij', besluit Skulason.

PSV treft woensdag Zulte in het stadion van Anderlecht omdat het eigen Regenboog-stadion niet aan de eisen voldoet. In de aanloop naar het treffen met Kortrijk werd Davy De fauw de aanvoerdersband ontnomen. Thorgan Hazard werd gebombardeerd tot nieuwe captain, naar verluidt op instigatie van zijn werkgever Chelsea. De Londenaren verhuren hem. Door de ontstane ophef besloot Hazard uiteindelijk de aanvoerdersband weer terug te geven aan De fauw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen