Skrtel voorkomt in blessuretijd gestolen zege Arsenal

Liverpool is in de blessuretijd van de clash met Arsenal ontsnapt aan een nederlaag. Geheel tegen de verhouding in leken de effectieve bezoekers de kraker te gaan winnen, maar Martin Skrtel kopte de 2-2 binnen. De Slowaak deed dat met een tulband om, nadat zijn hoofdblessure tot de negen (!) minuten extra tijd had geleid.

Vanaf de aftrap voltrok de clash tussen de (traditionele) Engelse grootmachten zich in een moordend tempo. Liverpool, dat wederom in een 3-4-3-formatie aantrad met Raheem Sterling als spits en Lazar Markovic hangend op links, was voor rust de betere ploeg.

Ondanks een flinke kans voor Markovic leek de eerste helft doelpuntloos te eindigen. Niets was echter minder waar, bleek in de knotsgekke slotminuut voor rust. Na slordig balverlies van Olivier Giroud bracht Jordan Henderson spelmaker Philippe Coutinho in stelling. De Braziliaan verschafte zich knap de ruimte om tegendraads via de binnenkant van de paal raak te schieten.

Manager Brendan Rodgers was aan de kant nog niet klaar met juichen of het was alweer 1-1. Na een serie verloren kopduels was Martin Skrtel de laatste die door de lucht zijn meerdere moest erkennen in een tegenstander. Mathieu Debuchy, die als centrale verdediger speelde, knikte de ruststand op het scorebord.

Mathieu Debuchy (midden) is blij met zijn gelijkmaker namens Arsenal op slag van rust.

Ook na de rust was Liverpool de bovenliggende partij. Mogelijkheden waren evenwel niet besteed aan Lucas Leiva en Steven Gerrard, waarna de bezoekende ploeg van manager Arsène Wenger bij een van de spaarzame aanvallen wél toesloeg. Santi Cazorla behield het overzicht en bediende de geheel vrijstaande Giroud, die hard en laag de 1-2 binnenschoot.

Lucas, Coutinho en invaller Fabio Borini sprongen vervolgens slordig om met hun kansen of vonden doelman Wojciech Szczesny op hun weg. Toen Borini met zijn tweede gele kaart ook nog moest inrukken, leek het over voor Liverpool, maar uitgerekend Skrtel kopte de thuisploeg alsnog naar een punt. Het was het slotstuk van een heerlijke wedstrijd. In februari was hij bij de 5-1 zege van destijds op Arsenal ook al twee keer trefzeker.

Dodelijk
Wenger zal ondanks de niet meer verwachte averij hebben genoten van de dodelijke effectiviteit van zijn ploeg. Inclusief de goal van Giroud leverden de laatste zes schoten van Arsenal op doel allemaal een goal op, waarvan twee tegen Liverpool en vier tegen Newcastle United. Het puntje helpt Arsenal naar de zesde plaats. Het Southampton van manager Ronald Koeman heeft twee punten punten meer en Tottenham Hotspur is zevende op basis van het doelsaldo.

Liverpool kreeg met het puntje een schamele beloning voor het goede spel. Rodgers zal door de huidige tiende plaats onder druk blijven staan. The Reds zijn inmiddels alweer drie competitieduels op rij zonder zege: tegen Sunderland bleef het 0-0 en bij Manchester United verloor de ploeg met 3-0. Het zal daarom voor Rodgers zaak zijn bij Burnley (Tweede Kerstdag) en in de daaropvolgende thuiswedstrijden tegen Swansea City (29 december) en Leicester City (1 januari) wél punten te pakken. Anders zou hij weleens ontslag kunnen krijgen. Arsenal heeft eveneens een druk programma en treft tot en met 1 januari Queens Park Rangers, West Ham United en rivaal Southampton.