Skjelbred slachtoffer 'smerige aanslag'

Per Ciljan Skjelbred staat minimaal een half jaar aan de kant. De achttienjarige middenvelder van Rosenborg BK was het slachtoffer van een smerige overtreding van Ieroklis Stoltidis.

Na tien minuten moest Skjelbred per brancard van het veld. Een keiharde charge van Stoltidis van Olympiakos Piraeus betekende voor hem een vroegtijdig einde van het Champions Leagueduel. 'Het was een smerige aanslag', oordeelde technisch directeur Rune Bratseth. Bjørn Hansen, assistent bij Rosenborg, was geschokt dat de 'dader' nog op het veld mocht blijven.

Scheidsrechter Allaerts hield het bij een gele kaart als straf voor Stoltidis, die zelf niets wilde weten van een bewuste actie. 'Ik probeerde de bal te raken, maar raakte per ongeluk de speler. Het was nooit mijn intentie om hem te blesseren.'

De wedstrijd in Trondheim eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarmee Rosenborg zich zeker stelde van een plaats in de UEFA Cup. Het resultaat betekende dat voor Olympiakos Piraeus na het laatste groepsduel het Europese avontuur voorbij is.

Bekijk hier al onze video's