Sjeik Salman sluit samenwerking met Infantino niet uit

Reacties

Sjeik Salman is er woensdag weer in geslaagd de headlines te halen. De kandidaat voor het presidentschap van de FIFA heeft in een interview met het Russische TASS namelijk niet uitgesloten dat hij gaat samenwerken met zijn 'concurrent' Gianni Infantino.

Sjeik Salman sluit samenwerking met Infantino niet uit

Salman is momenteel president van de Aziatische voetbalbond, maar hoopt Sepp Blatter op te kunnen volgen als president van de FIFA. De Bahreini staat er momenteel ook het beste voor in de peilingen, beter nog dan de Europese kandidaat Infantino.

De Russische minister van Sport Vitaly Mutko pleitte er onlangs voor dat Salman en Infantino de handen ineen moeten slaan. 'Je kunt niets uitsluiten', reageert Salman op dat verzoek. 'Als we het specifiek hebben over Europa, dan moeten we niet vergeten dat Azië het eerste continent was dat Michel Platini steunde in zijn bid.' Inmiddels is Platini geschorst door de FIFA en is hij geen kandidaat meer.

Wat de samenwerking precies moet inhouden, is overigens niet duidelijk. De FIFA is in principe op zoek naar maar één president, dus Salman en Infantino kunnen niet samen aan de top staan. Er wordt gesuggereerd dat Infantino de secretaris-generaal van Salman, die dan president wordt, zou kunnen worden. Het valt ook niet uit te sluiten dat Salman met zijn woorden slechts probeerde een Russische stem te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.