Sire Samir laat strafschoppennemers sidderen

Reacties

Samir Handanovic is de ultieme strafschoppenstopper. De doelman van Internazionale stopte donderdag in het duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk (2-1 zege) alweer zijn vierde penalty van dit seizoen. Jasper Cillessen kan bij hem de kunst afkijken.

Sire Samir laat strafschoppennemers sidderen

Fans van Inter hebben het al een tijdje afgeleerd te wanhopen als hun ploeg een penalty tegen krijgt. Handanovic stopt namelijk álles. De afgelopen zes strafschoppen die Inter tegen kreeg, werden allemaal gestopt door de superieure Sloveen.

Handanovic' gekeerde strafschoppen zijn vaak goud waard. Inter verzekerde zich door de zege tegen Dnjepr van overwintering in de Europa League. Eerder deze maand voorkwam Sire Samir een nederlaag tegen Hellas Verona (2-2, foto boven) door een penalty van Luca Toni uit zijn doel te ranselen. Tegen Torino (0-0, foto onder) redde hij op dezelfde wijze een punt, hoewel hij tegen Cagliari ondanks een penaltysave een nederlaag (1-4) niet kon voorkomen.

Record
In zijn tijd in de Serie A kreeg Handanovic, die eerder uitkwam voor Treviso, Lazio en Udinese, 54 penalty's tegen. Daarvan stopte hij er liefst 24, wat hem op een waanzinnig reddingspercentage van 44,4 procent komt te staan. Handanovic staat op het punt het reddingsrecord van Gianluca Pagliuca te achterhalen. De ex-international is met 26 gestopte strafschoppen in de hoogste Italiaanse divisie recordhouder. Overigens is Handanovic met een reddingspercentage van 44,4 procent niet eens Europees recordhouder. Dat is Diego Alves van Valencia met 46,4 procent. In Nederland is Kenneth Vermeer de absolute penaltykiller. De Feyenoorder kan over zestien penalty's een reddingspercentage van 43,8 overleggen. Ter vergelijking: de doelman voor wie hij moest wijken in Amsterdam, Jasper Cillessen, stopte nog nooit een strafschop.

'Ach, het is gewoon mijn werk', relativeerde Handanovic zijn prestatie gisteravond. Inter is echter onder de indruk van zijn grootse vorm en wil er alles aan doen om zijn in 2016 aflopende contract te verlengen. Dat kan nog wel eens een lastige klus worden, want Handanovic staat bij diverse Europese grootmachten op het verlanglijstje. 'Het is voor mij belangrijk welke ambities de club toont. Het is voor mij niet genoeg om het naar mijn zin te hebben. Ik wil prijzen pakken', liet de doelman onlangs optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.