Sint-Truiden koploper na overwinning op Anderlecht

Anderlecht is bij Sint-Truiden tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen: 2-1. De ploeg uit Brussel begon dramatisch aan het duel en kwam de slechte start niet meer te boven.

Al na negen minuten leidde de thuisclub met 2-0, door treffers van Cephas Chimedza en Ibrahima Sidibe. Chimedza kreeg de bal in de zesde minuut enigszins gelukkig van Sidibe en rondde koel af, drie minuten later ontsnapte Sidibe aan buitenspel en zette de 2-0 op het bord.

Anderlecht had nog tachtig minuten om de achterstand ongedaan te maken, maar het lukte de ploeg niet het net te vinden. Pas in de 83ste minuut zorgde Roland Juhász voor de aansluitingstreffer, maar dat was veel te laat en Sint-Truiden pakte de overwinning.

Sint-Truiden is door de overwinning op Andelrecht de nieuwe koploper in België. De ploeg van trainer Guido Brepoels heeft veertien punten uit zes wedstrijden, twee meer dan Anderlecht. De koppositie van Sint-Truiden is de eerste sinds het in 1965 de ranglijst aanvoerde.