'Sinterklaas komt bij mijn weten pas op 5 december'

Reacties

De Kuip staat ook de komende vijftig jaar nog op precies dezelfde plaats. Op 1 mei valt de definitieve beslissing over het onderkomen van Feyenoord, maar duidelijk is nu al dat nieuwbouw geen optie is.

'Sinterklaas komt bij mijn weten pas op 5 december'

Al doken er afgelopen weekend weer berichten op dat de nieuwe SuperKuip van VolkerWessels goedkoper zou uitvallen en volledig gefinancierd zou kunnen worden met overheidsgeld. Hoofdverkenner Wim van Sluis maakt zich er niet druk om. 'Ach het is net als in de politiek, er zal vast nog wel wat geprobeerd worden. Wat moet je ermee? Dit is allemaal spinnen. Maar meer is het ook niet. Ik heb nog niets gezien of gehoord. En als er echt een knock-out plan is waarbij een partij ineens honderd miljoen op de tafel wil leggen, kijken wij echt wel.'

Van der Sluis voegt er echter aan toe: 'Sinterklaas komt bij mijn weten pas op 5 december. Maar ga er wat mij betreft vanuit dat het een van de twee verbouwplannen gaat worden. Volgende week hakken we de knoop door. Wij hebben maar één belang en dat is de toekomst van Feyenoord. We gaan nog een keer alle partijen langs en daarna is het zaak dat iedereen met één mond praat. Iedereen heeft voor deze procedure getekend. Dan zou het bijna onbestaanbaar zijn om daar nog van af te wijken.'

De 'winnaar' wordt of het stadion van BAM of het stadion dat de supporters van Red de Kuip aandragen. Daarmee is de oude Kuip gered. Want beide partijen kiezen voor verbouw.

In de nieuwe editie van Voetbal International, die vanaf woensdag in de winkels ligt, een uitgebreide reportage over de toekomst van De Kuip. Klik hier om meteen online te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.