Sinouh zorgt met vertrekwens voor onrust bij Sparta

Reacties

Het seizoen is nog maar een wedstrijd onderweg, of het is alweer onrustig bij Sparta Rotterdam. Doelman Khalid Sinouh stuurt aan op een breuk met De Kasteelclub, omdat trainer Gert Kruys vooralsnog de voorkeur geeft aan Roy Kortsmit.

Sinouh zorgt met vertrekwens voor onrust bij Sparta

'De trainer heeft me als een baksteen laten vallen', zegt Sinouh in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Als ik een paar weken geleden nog aanvoerder was, kan het toch niet zo zijn dat ik nu opeens niet goed genoeg meer ben?', aldus de 39-jarige doelman, die vorig seizoen nog 44 wedstrijden keepte voor de Rotterdamse Jupiler League-club.

Sinouh vermoedt daarom dat er meer speelt. 'Er zijn het afgelopen seizoen genoeg incidenten geweest en natuurlijk heeft het daarmee te maken dat ik niet meer speel. Het is in elk geval niet zo dat tijdens de voorbereiding de keuze op Kortsmit is gevallen. Dat is vooraf bepaald, daar ben ik honderd procent zeker van.'

Kruys bestrijdt de lezing van Sinouh echter. Volgens hem is de reserverol van Sinouh niet meer dan logisch. 'Khalid is na het afgelopen seizoen met een blessure op vakantie gegaan en kwam vervolgens sterk vermagerd en ziek terug. Hij had de eerste weken van de voorbereiding nodig om weer wedstrijdfit te worden. In die periode heeft Kortsmit veel minuten gemaakt en een uitstekende indruk achtergelaten.'

Met Kortsmit onder de lat won Sparta afgelopen zondag in eigen huis met 2-1 van FC Den Bosch. Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Achilles '29. Sinouh heeft in Rotterdam-West nog een contract tot het einde van deze jaargang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.