Sinkgraven: 'Lastig concentreren met Ajax in achterhoofd'

Reacties

Zijn laatste duel voor SC Heerenveen was niet zijn beste. De aanstaande transfer naar Ajax spookte door het hoofd van de negentienjarige Daley Sinkgraven.

Sinkgraven: 'Lastig concentreren met Ajax in achterhoofd'

'Het was best lastig om me te concentreren op deze wedstrijd met Ajax in het achterhoofd', zegt Sinkgraven direct na afloop van het duel in Dordrecht (0-0) tegenover Voetbal International.

Opvallend genoeg wist niemand binnen de selectie en technische staf van SC Heerenveen dat de gesprekken tussen Ajax en Sinkgraven in een vergevorderd stadium waren. Pas na de wedstrijd kwam het nieuws naar buiten.

'Ik heb deze week een gesprek gevoerd met Frank de Boer en Marc Overmars. Een goed gesprek zonder beloftes op een basisplaats. Maar dat hoeft ook niet. Ik ga graag de uitdaging aan', aldus Sinkgraven, die vrijdag tegen Dordrecht na ruim een uur naar de kant ging.

De linksbenige middenvelder tekent binnen afzienbare tijd een contract voor 5,5 jaar, en daarmee komt een droom uit. 'Dat kan ik niet ontkennen. De club speelt mooi aanvallend voetbal. En dat past bij mij.'

De negentienjarige Sinkgraven, bezig aan zijn tweede seizoen in de Friese hoofdmacht, verhuist per direct voor 6,5 miljoen euro naar Amsterdam. Afgelopen zomer deed Ajax al tevergeefs een bod op de jeugdinternational.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.