Simpele zege United, wonderschone goal Van Persie

Nani en Wayne Rooney blonken uit tijdens de eenvoudige zege van Manchester United op Wolverhampton Wanderers. Robin van Persie blonk ook uit tijdens het thuisduel met Everton.

Manchester United - Wolverhampton Wanderers 4-1Manchester United spoelde drie dagen na de uitschakeling in de Champions League de kater weg tegen Wolverhampton Wanderers. Uitblinkers waren Nani en Wayne Rooney, die beiden twee treffers voor hun rekening namen. De Portugees opende de score na ruim een kwartier met een schot van net buiten het strafschopgebied en tien minuten later schoot Rooney van ongeveer dezelfde afstand eveneens raak. Na acht competitieduels wist de spits eindelijk weer eens te scoren.

Sir Alex Ferguson kon toen eigenlijk al weten dat de buit binnen was, aangezien Manchester United tot nu toe alle 44 thuisduels had gewonnen waarin Rooney tot scoren kwam. Steven Fletcher bracht kort na rust echter de spanning terug met een rake kopbal, maar een kwartier later stond het alweer 4-1. Nani en Rooney maakten hun tweede, beide keren na voorbereidend werk van Antonio Valencia.

Door de overwinning heeft Man United nu 36 punten uit 15 duels, twee minder dan koploper Manchester City. De stadsgenoot heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Arsenal - Everton 1-0Liefst 60.062 mensen in het Emirates Stadium zagen Arsenal het 125-jarig bestaan vieren met een overwinning. Het spel ging op en neer in Londen. Arsenal was de bovenliggende partij, maar Everton - waar John Heitinga de hele wedstrijd speelde - had geen schroom om af en toe een poging te wagen bij het doel van Wojciech Szczesny. Echt gevaarlijk waren de kansen niet.

Dat gold ook voor The Gunners, maar die compenseerden het gemis van de kansen ruimschoots met een prachtige treffer. Een pass op maat van Alexandre Song werd door Van Persie met een krachtige volley afgemaakt: 1-0. Arsenal staat nu op de vierde plaats met één punt voorsprong op Chelsea. The Blues spelen maandag tegen koploper Manchester City.

Norwich City - Newcastle United 4-2Tim Krul ging met Newcastle United hard onderuit bij het gepromoveerde Norwich City. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar nadat Wesley Hoolahan de thuisclub in de 39ste minuut op voorsprong had gezet, ging het snel. Demba Ba maakte op slag van rust gelijk, maar na een klein uur kopte Grant Holt The Canaries opnieuw op voorsprong op Carrow Road.

Steve Morison maakte in de 63ste minuut 3-1 en drie minuten later moest Newcastle met tien man verder, na een rode kaart voor Dan Gosling. Ba verkleinde de achterstand echter kort daarna, maar het slotakkoord was voor Norwich. Grant Holt kopte in de 82ste minuut de 4-2 eindstand op het bord, waardoor Newcastle naar de zevende plaats zakte in de Premier League.

Liverpool - Queens Park Rangers 1-0Liverpool heeft door een nipte thuisoverwinning en puntenverlies van Newcastle United de aansluiting met de subtop weten te behouden. Op papier leek het een gemakkelijke wedstrijd te worden voor The Reds. In werkelijkheid had de thuisploeg moeite om QPR de nekslag toe te brengen. De club uit Londen hield één helft lang stand op Anfield.

Doelpuntloos zochten de ploegen de kleedkamers op. Direct na rust moest QPR eraan geloven. Op aangeven van Charlie Adam was Luis Suarez beslissend voor zijn ploeg. Liverpool komt op een gelijk aantal punten als Newcastle en deelt de zesde plaats met de ploeg van Tim Krul. QPR zakt door de overwinning van Swansea één plaats en bevindt zich op de dertiende positie.

Swansea City - Fulham 2-0Door een thuisoverwinning op het Fulham van manager Martin Jol is Swansea van de vijftiende naar de tiende plaats gestegen. Na een eerste helft waarin niet werd gescoord, was Scott Sinclair tien minuten na rust trefzeker voor zijn ploeg. Grote man aan de kant van The Swans werd uiteindelijk Michel Vorm. De doelman stopte in de 87ste minuut een strafschop van Clint Dempsey. In blessuretijd besliste Danny Graham de wedstrijd definitief in het voordeel van Swansea, door van dichtbij de 2-0 te maken.

Overige uitslagWest Bromwich Albion - Wigan Athletic 1-2 Foto: VI Images