Simpele zege Liverpool, Man City morst punten

Liverpool ligt op koers voor een klassering bij de eerste vier in de Premier League. Manchester City zag The Reds dichterbij komen.

Liverpool-Portsmouth 3-1Liverpool maakte thuis tegen Portsmouth geen fout. The Reds, met Dirk Kuijt in de basis en Ryan Babel als invaller, kregen de doelpunten in de openingsfase cadeau. Portsmouth leed twee keer knullig balverlies, waarna Liverpool een vlijmscherpe counter plaatste.

Yossi Benayoun (foto) zorgde op aangeven Harry Kewell met een fraaie volley voor 1-0. Drie minuten later was het 2-0 door een ongelukkig eigen doelpunt. Sol Campbell schoot de bal tegen ploeggenoot Sylvain Distin aan en via de Franse verdediger verdween de bal in het doel.

Liverpool nam het met de 2-0 voorsprong op zak iets te licht op, maar gaf na de 2-1 van Benjani Mwaruwari toch weer gas. Het resulteerde in de 3-1 en 4-1, beiden van de voet van Fernando Torres. Ondanks de zege blijft de achterstand van The Reds op koploper Arsenal tien punten bedragen. Liverpool speelde wel een wedstrijd minder.

Aston Villa-Manchester City 1-1Manchester City blijft punten morsen in uitwedstrijden. Op bezoek bij Aston Villa bleef de ploeg van coach Sven-Göran Eriksson steken op 1-1. Rolando Biachi bracht de gasten nog wel aan de leiding, maar John Carew maakte die openingstreffer ongedaan. De Noorse aanvaller toonde zich de sterkste temidden van vier tegenstanders en rondde doeltreffend af. City behoudt de vierde plaats, nipt voor Liverpool.

Middlesbrough-West Ham United 1-2West Ham United behield de aansluiting met de subtop door het Middlesbrough van George Boateng te verslaan. De Nederlandse middenvelder, die een gele kaart moest incasseren, zag zijn ploeg nog wel op voorsprong komen door een doelpunt van verdediger David Wheater. Kort daarop maakte Dean Ashton al gelijk. In de 89ste minuut pikte West Ham de winst mee door een goal van Scott Parker.

Fulham-Wigan Athletic 1-1Denny Landzaat hield met Wigan een punt over aan de uitwedstrijd bij Fulham. De gasten kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marcus Bent, die de bal keurig aannam op de borst en doelman Antti Niemi vervolgens kansloos liet. Het degradatieduel kreeg geen winnaar doordat Clint Dempsey gelijkmaakte uit een voorzet van Diomansy Kamara.

Bolton Wanderers-Bimingham City 3-0Bolton wipte in de stand van de Premier League over Bimingham City heen door het onderlinge duel met 3-0 te winnen. Nicolas Anelka was de grote man bij de thuisclub. De Fransman verzorgde de assist voor de 1-0 van El-Hadji Diouf en was zelf verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0.

Reading-Sunderland 2-1Sunderland dacht een punt mee te pikken in de uitwedstrijd tegen Reading, maar ging in blessuretijd onderuit door een omstreden doelpunt. De inzet van Stephen Hunt werd door doelman Craig Gordon gekeerd, maar de arbitrage beoordeelde dat de bal de doellijn was gepasseerd.