Simons en Openda blinken uit bij ruime zege RB Leipzig

RB Leipzig heeft zaterdagavond een ruime zege geboekt op FC Köln. Voormalig Eredivisie-spelers Xavi Simons (twee assists) en Loïs Openda (twee goals) speelden daarbij een belangrijke rol. Leipzig klimt naar de vierde plek in de Bundesliga.

RB Leipzig
RB Leipzig
6 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Al na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong, doordat Eric Martel aan de heup van zijn tegenstander ging hangen. Vanaf de strafschopstip schoot Timo Werner de 1-0 binnen. In de vijf minuten net voor rust wervelde Leipzig echter pas echt over Köln heen. Simons gaf de bal mee op de diepgaande Openda en de Belg schoot hard raak in het dak van het doel.

Twee minuten later kopte David Raum een hoge voorzet via de paal en de doelman binnen en de 4-0 kwam in de blessuretijd op naam van Openda. Hij werd opnieuw vrijgespeeld door Simons, kapte fraai zijn tegenstander uit en werkte koeltjes binnen.

In de tweede helft nam Leipzig een flinke dot gas terug. In de loop van het tweede bedrijf werd zowel Simons als Openda naar de kant gehaald. Köln eindigde het duel met tien man door een tweede gele kaart van Mathias Olesen, en invallers Benjamin Sesko en Christoph Baumgartner maakten er nog 5-0 en 6-0 van. Leipzig staat nu vierde in de Bundesliga, twee punten achter koploper Bayern München. Bayer Leverkusen komt zondag nog in actie en kan de bovenste plek nog overnemen.