Simeone: 'We speelden bijna perfect'

Atlético Madrid won in een waar spektakelstuk van Bayer Leverkusen (2-4). Trainer Diego Simeone was door het dolle heen na het succes in de Champions League. 'Ik kan met een grote glimlach op mijn gezicht terug naar Madrid.'

Ofschoon de uitslag anders doet vermoeden, had Atlético lange tijd geen kind aan Leverkusen. De Madrilenen lieten de thuisclub komen om er vervolgens in een moordend tempo uit te komen.

Simeone sprak na afloop van een geslaagd aanvalsplan. 'Het was een uitzonderlijke wedstrijd van onze kant. In de eerste helft speelden we bijna perfect. We waren ontzettend slim', begon de trainer.

Atlético koos er vooral voor om de linkerkant van Leverkusen op te zoeken. Simeone gaf toe dat de Braziliaanse back Wendell de zwakke plek aan Duitse kant was. 'Vooraf was het plan om over hun linkerkant aan te vallen, daar konden ze met rechtsbenige verdedigers in de problemen komen. Dat is dus precies wat we deden. Leverkusen vocht zich na rust terug in de wedstrijd, maar in zijn algemeenheid was dit een uitermate prettige avond voor ons.'

Kevin Gameiro viert zijn doelpunt tegen Bayer Leverkusen.

Beste speler aan Spaanse kant was Kevin Gameiro. Simeone was lovend. 'Dit was de beste wedstrijd die hij ooit voor Atlético heeft gespeeld', aldus de trainer. 'Griezmann speelde ook goed. Ik kan met een grote glimlach op mijn gezicht terug naar Madrid.'

Vechtlust
Aan Duitse zijde heerste teleurstelling. Door de 0-2 ruststand leek het tweeluik al vroeg beslist, maar kort na rust bracht Karim Bellarabi de spanning terug. De doelpuntenmaker was na afloop realistisch. 'We zijn knap teruggekomen en hebben altijd geloof gehouden in een goed resultaat. Toch moet je gewoon eerlijk zijn: Atlético heeft het geweldig gedaan.'

Trainer Roger Schmidt sprak tegenover Sky van een offday. 'We hadden vandaag niet onze beste dag. Dat kun je enkel accepteren. Het team heeft er wel negentig minuten voor gestreden en heeft bovendien vechtlust getoond.’

Aanvoerder Ömer Toprak was kritischer. 'In de eerste helft hebben we het Atlético te makkelijk gemaakt, na de rust was het beter. Dat heeft alleen niet tot een beter resultaat geleid. Het wordt heel, héél moeilijk in Madrid.'

Het wordt een moeilijk verhaal voor Bayer Leverkusen in Madrid.