Simeone over debutanten: 'Gingen van slecht naar goed'

Voor Augusto Fernández en Matias Kranevitter was het Copa del Rey-duel met Rayo Vallecano hun debuutwedstrijd voor Atlético Madrid. Trainer Diego Simeone zag 'veel ruimte' voor verbetering.

De twee Argentijnen, overgekomen van Celta de Vigo en River Plate, beleefden geen indrukwekkend eerste optreden voor de Rojiblanco's. Maar Simeone zag wel bemoedigende signalen bij Fernández en Kranevitter na het 1-1 gelijkspel.

'Ze gingen van slecht naar goed. Matias werd regelmatig betrokken in de wedstrijd, terwijl Augusto aardig speelde. Aangezien het hun eerste optreden voor Atlético was, is er natuurlijk nog veel ruimte voor verbetering vanaf dit punt.'

Het optreden van de twee debutanten was ook kenmerkend voor het spel van Atlético tegen Rayo Vallecano. De tegenstander van PSV in de Champions League, die aantrad zonder flink wat basiskrachten, kwam in de tweede helft beter voor de dag.

'In de tweede helft toonden we meer overtuiging en namen we de betere beslissingen', zei Simeone, die met wissels de wedstrijd liet kantelen in het voordeel van Atlético. Verse kracht Sául voorkwam een nederlaag op aangeven van invaller Luciano Vietto. 'Het was een zwaar duel met een gelijkspel als terechte uitslag.'