Simeone: 'Di María is de beste voetballer bij Real'

Atlético Madrid-coach Diego Simeone is uitermate tevreden met het 1-1 gelijkspel dat hij behaalde op bezoek bij rivaal en stadgenoot Real Madrid in het eerste van twee duels om de Spaanse Super Cup. De Argentijn deelde direct een vilein tikje uit aan de Champions League-houder.

'De wedstrijd veranderde toen Ángel di María erin kwam', stelde Simeone over de invalbeurt van zijn landgenoot in de 78ste minuut. Kort daarna kwam Real op 1-0 via James Rodríguez, waarna Raúl García in de slotminuten nog voor het gelijkspel zorgde. Di María lijkt bij de ploeg van Carlo Ancelotti het kind van de rekening te worden nu Rodrٌíguez en de Duitser Toni Kroos voor veel geld zijn binnengehaald. Simeone is juist lovend over de aanvaller. 'Het is ook logisch dat zijn entree gevaar brengt. Hij is nu eenmaal de beste speler die ze hebben en als beste in staat openingen op de helft van de tegenstander te creëren.'

Verder was Simeone vooral tevreden over de collectieve prestatie, hetgeen Atlético vorig seizoen de titel bracht. 'Eens te meer hebben we laten zien dat we enorm goed als team kunnen werken. Vanuit de organisatie. We hebben zeer weinig weggegeven. Zelfs Mario Mandzukic heeft in verdedigend opzicht prima werk geleverd. We hebben door de gelijkmaker nu vijftig procent kans op deze prijs. Op 0-0 spelen in eigen huis? Nee, dat gaan we zeker niet doen. Real heeft zoveel kwaliteiten, die scoren altijd minimaal één keer.'

De doelpuntenmaker was vooral blij met de strijdlust van zijn ploeg. 'Wij geven nooit op en hebben ons niet uit het veld laten slaan door de openingsgoal.  Nu moeten we kijken of we het voor de fans kunnen afmaken in eigen stadion', aldus Raúl García.