Sigurdsson: 'Kazachstan-thuis moeilijker dan Oranje-uit'

Reacties

Waar Nederland na de nederlaag donderdagavond massaal treurde, waren ze in IJsland uiteraard dolblij met de overwinning (0-1) in Amsterdam. Daardoor is deelname aan het EK voor hen dichtbij. Matchwinner Gylfi Sigurdsson gaf toe voorafgaand aan zijn winnende goal nerveus te zijn.

Sigurdsson: 'Kazachstan-thuis moeilijker dan Oranje-uit'

Kort na rust kreeg IJsland een strafschop, na een overtreding van Gregory van der Wiel. Sigurdsson, in het heenduel (2-0) met twee treffers ook al de grote man, benutte het buitenkansje. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, zo gaf hij na afloop in IJslandse media toe. 'Het was voor het eerst in lange tijd dat ik zenuwachtig was voor een strafschop', aldus de Swansea City-speler (op de foto geknuffeld door zijn ploeggenoten).

'Het belangrijkste wat ik dacht was: nu mag je niet falen. Ik kreeg lang de tijd om na te denken en was met mijn hoofd al bijna in Frankrijk. Op de een of andere manier had ik al het gevoel dat we vandaag een penalty zouden krijgen. Gelukkig ging hij erin', verwees hij naar Oranje-goalie Jasper Cillessen, die nog een handje tegen de pingel kreeg.

Sigurdsson deelde na afloop een groot compliment uit aan het hele team. 'De nul houden was enorm belangrijk vandaag. We hebben als één blok verdedigd en onze efficiëntie gaf de doorslag. Nu staan we er fantastisch voor', doelde hij op de koppositie in de poule. 'We hebben nog één punt nodig, zondag willen we het in eigen huis afmaken en feestvieren met onze fans.' Wel waarschuwde hij dat de druk op zijn ploeg nu nóg groter wordt. 'Kazachstan-thuis wordt misschien wel nóg moeilijker dan dit duel.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.