Sigthórsson trefzeker bij oefenzege op Jong Heerenveen

Kolbeinn Sigthórsson heeft in een besloten oefenwedstrijd van Ajax tegen Jong SC Heerenveen verder toegewerkt naar zijn rentree. De IJslandse spits speelde een helft mee en nam een van de zes doelpunten voor zijn rekening (6-0).

Sigthórsson maakte zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 al zijn rentree door een kwartier voor tijd in te vallen. Dinsdagmiddag startte de 24-jarige aanvaller, die de laatste vier officiële duels van 2014 miste door een enkelblessure, in de basis. Na 24 minuten werkte hij een corner van Queensy Menig in het Friese doel (3-0), alvorens hij in de rust achterbleef in de kleedkamers.

Ajax-trainer Frank de Boer bracht tegen Heerenveen spelers in het veld die tegen Schalke reserve waren. Daardoor was er onder meer plaats voor Donny van de Beek, die halverwege plaatsmaakte voor Abdelhak Nouri. Ook talenten als Robert van Koesveld, Riechedly Bazoer, Robert Muric en de eerste elftal-spelers Niki Zimling en Anwar El Ghazi kwamen in actie.

El Ghazi speelde negentig minuten mee en nam de 2-0 en de 6-0 voor zijn rekening. Ook Zimling, Richairo Zivkovic (die Sigthórsson verving) en Ruben Ligeon scoorden. Overigens werd het duel wegens de slechte weersomstandigheden binnen afgewerkt in het Performance Centre. Vrijdag wacht de volgende wedstrijd van Ajax: het Eredivisietreffen met FC Groningen.