Sigthórsson: 'Nantes voelt als één grote familie'

Reacties

Na vijf seizoenen Eredivisie-voetbal speelt Kolbeinn Sigthórsson de komende vijf jaar in Frankrijk. Hoewel hij de top van Nederland inruilt voor de middenmoot van de Ligue 1, stond de 25-jarige spits te trappelen om van Ajax naar FC Nantes over te stappen.

Sigthórsson: 'Nantes voelt als één grote familie'

'Ik kon niet wachten om mijn transfer af te ronden', vertelt Sigthórsson op de website van zijn nieuwe werkgever, waar hij net als in Amsterdam het shirt met nummer 9 gaat dragen. 'Het project van de club spreekt me aan. Ik weet dat de fans enorm betrokken zijn en dat deze club voelt als één grote familie. Dit is een geweldige kans voor me.'

Toch zal het voor de IJslandse internatonal even wennen zijn. Waar hij in zijn eerste drie seizoenen bij Ajax telkens kampioen werd, komt de bij AZ doorgebroken spits nu terecht bij een club die sinds de promotie in 2013 telkens dichter bij de degradatiezone eindigde dan bij de plekken om Europees voetbal. Nantes werd in 1995 en 2001 weliswaar nog kampioen van Frankrijk, maar degradeerde in 2009 voor het eerst in de historie naar de Ligue 2.

Filip Djordjevic verdiende vorig jaar een transfer naar Lazio door in het seizoen 2013/14 tien competitiegoals te maken voor FC Nantes. Kolbeinn Sigthórsson moet de Servische spits doen vergeten.
Filip Djordjevic verdiende vorig jaar een transfer naar Lazio door in het seizoen 2013/14 tien competitiegoals te maken voor FC Nantes. Kolbeinn Sigthórsson moet de Servische spits doen vergeten.

Afgelopen seizoen ontbrak het Les Canaris na het vertrek van Filip Djordjevic naar Lazio aan een echte doelpuntenmaker. 'Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om Nantes te helpen', stelt Sigthórsson zelfverzekerd bij zijn presentatie. 'Ik hou ervan om mee te voetballen, ik ben een teamspeler. Maar ik ben ook goed in het zestienmetergebied. Ik weet hoe ik een doelpunt moet maken.'

Historie
De huidige selectie van Nantes herbergt weinig echt bekende spelers. Toch treedt Sigthórsson met zijn vijfjarige contract in het westen van Frankrijk in de voetsporen van veel grootheden. Zo genoten Franse oud-internationals als Marcel Desailly, Didier Deschamps, Claude Makélélé en Christian Karembeu hun opleiding bij de achtvoudige kampioen van Frankrijk. Dat alleen Saint-Étienne (tien) en Olympique Marseille (negen) de Franse titel vaker wonnen, bewijst wel dat Sigthórsson vier jaar na zijn transfer van AZ naar Ajax opnieuw heeft getekend voor een club met historie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.