Sigthórsson: 'Ik voel dat ik beter word door Bergkamp'

Als spits heeft Kolbeinn Sigthórsson veel te maken met assistent-trainer Dennis Bergkamp, de voormalige topaanvaller van Ajax, Internazionale, Arsenal en Oranje. Het is erg speciaal om met Bergkamp samen te werken, zegt Sigthórsson in een interview met het weekblad Voetbal International.

Sigthórsson: 'Ik voel dat ik beter word door Bergkamp'

'Als jongetje was ik een absolute fan van Bergkamp', vertelt de IJslandse international. 'Zijn beroemde doelpunt met Arsenal tegen Newcastle United kan ik dromen. Dat balgevoel, het wegdraaien, de souplesse: dat was een actie die zijn carrière voor altijd zal typeren. Geweldig lijkt me dat, een goal maken die in het geheugen van alle voetballiefhebbers zal blijven voortbestaan.'

'En nu sta ik dagelijks met hem op het veld. Ik voel dat ik een betere voetballer word door met Bergkamp te werken. Zijn aanwijzingen zijn van het hoogste niveau. Wereldtop. Zoals hij zelf als speler was. Bergkamp weet als geen ander hoeveel er wordt gevraagd van een Ajax-spits. Je moet een alleskunner zijn.'(Simon Zwartkruis) In de nieuwe editie van VI leest u het complete interview met Kolbeinn Sigthórsson, die baalde toen het afgelopen seizoen ten einde was en hoge verwachtingen heeft van de komende jaargang. Klik hier om direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen