Sigthórsson hoopt op vertrek: 'Nu wil ik verder kijken'

Reacties

Kolbeinn Sigthórsson (24) heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax. De IJslander heeft zijn zaakwaarnemer, zijn broer Andri, opdracht gegeven uit te kijken naar een andere club.

Sigthórsson hoopt op vertrek: 'Nu wil ik verder kijken'

'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging', vertelt de aanvaller in het AD. 'Ik wilde graag kampioen worden. Dat is gelukt. Nu wil ik verder kijken. Engeland is wel een land waar het voetbal me ligt. We gaan ons de komende tijd oriënteren', aldus de spits, die niet  uitsluit dat een mogelijke transfer pas rond komt tijdens de voorbereiding op volgend seizoen. Eerder was de IJslander, die nog een contract tot medio 2015 heeft bij Ajax, al in beeld bij Queens Park Rangers en Celtic.

Hoewel het maken van belangrijke goals ook dit seizoen Sigthórsson niet ontzegd kon worden, heeft hij mede door aanhoudend blessureleed nooit zijn belofte in kunnen lossen in Amsterdam. Dit seizoen kwam hij tot tien treffers. Daarmee is hij gedeeld clubtopscorer geworden met Davy Klaassen.

Toch was trainer Frank de Boer niet tevreden over zijn voorhoede. Hij rouleerde veel en Sigthórsson werd bijvoorbeeld vanaf de linkerflank ingezet. De coach van de Amsterdammers uitte al zijn wens om een nieuwe spits te halen en trok bovendien Richairo Zivkovic van FC Groningen aan.

Ajax nam de IJslandse international medio 2011 over voor vier miljoen euro van AZ, waar hij als sinds zijn zeventiende (in 2007) zat, maar pas in het seizoen 2010/11 debuteerde. De vijftien goals in die jaargang waren voldoende om een transfer naar Ajax te verdienen. In de twee seizoenen daarna speelde hij door blessureleed maar veertien en vijftien competitieduels. Beide seizoenen was hij zeven keer trefzeker.

Overigens reist Sigthórsson niet mee met Ajax voor de oefentrip door Indonesië. Hij is net vader geworden van een dochter en heeft bovendien eind mei interlandverplichtingen met IJsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.