Sigthórsson en Moisander keren terug in basiself Ajax

Reacties

Zoals trainer Frank de Boer vrijdag tijdens de persconferentie al liet doorschemeren is Kolbeinn Sigthórsson tegen FC Dordrecht weer de aanvalsleider van Ajax. Ook Niklas Moisander keert terug in de achterhoede, nadat Stefano Denswil een kans had gekregen.

Sigthórsson en Moisander keren terug in basiself Ajax

Vorige week zaterdag gooide De Boer zijn opstelling nog volledig om tegen Go Ahead Eagles door behalve Milik en Denswil ook Nicolai Boilesen, Jairo Riedewald en Anwar El Ghazi een basisplaats te geven. Tegen Dordrecht past de coach van de Amsterdammers zijn elftal opnieuw aan, ditmaal op twee posities.

Hoewel Milik zowel tegen Go Ahead als midweeks in het bekerduel met SV Urk trefzeker was, krijgt Sigthórsson nu weer de voorkeur boven zijn Poolse concurrent in de spits. De Boer stelde vrijdag al dat Milik het Sigthórsson steeds moelijker maakt, maar zaterdag blijkt dat de IJslander nog altijd een streepje voor heeft.

Moisander verdween vorige week ondanks de aanvoerdersband ook uit de basis, omdat De Boer Denswil wilde belonen voor zijn goede arbeid bij de beloftenploeg. Tegen Urk mocht de 21-jarige verdediger ook nog opdraven, maar nu heeft de acht jaar oudere Finse captain zijn basisplaats en band weer terug.

FC Dordrecht speelt in De Arena weer met drie echte spitsen. De laatste weken koos trainer Ernie Brandts voor een systeem met vijf middenvelders. Tegen Ajax kiezen De Schapenkoppen echter voor de aanval met Rihario Meulens, Mart Lieder en Rick ten Voorde als spitsentrio.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Riedewald, Andersen; El Ghazi, Sigthórsson, Schöne.
Opstelling FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Lima, Peersman; Ojo, Van Overeem, Van Haaren; Meulens, Lieder en Ten Voorde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.