Sigthórsson blijft: 'Kon naar alle topcompetities'

Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Kolbeinn Sigthórsson. De 24-jarige centrumspits gaat zijn contract binnen afzienbare tijd verlengen, waarna hij vastligt tot medio 2016. Dit tot groot genoegen van beide partijen.

Sigthórsson blijft: 'Kon naar alle topcompetities'

'Ik kon naar clubs uit alle topcompetities, maar voor mij is het beter nog een jaar bij Ajax te blijven', zegt Sightórsson tegen Voetbal International. 'Ik voel het vertrouwen van de technische staf en heb een goed gevoel over hoe het nu gaat.'

'Het is goed dat de onzekerheid nu voorbij is. Ik wil een goed seizoen draaien bij Ajax en dan zullen we zien wat er volgende jaar in de zomer gaat gebeuren', besluit de IJslander.

Na de komst van het grote talent Richairo Zivkovic van FC Groningen en de huurovereenkomst van Bayer Leverkusen-aanvaller Arek Milik leek de rol van Sightórsson zo goed als uitgespeeld. De 24-jarige aanvaller leek te vertrekken uit Amsterdam, maar na het afketsen van de komst van Samuel Eto’o ziet trainer Frank de Boer in Sightórsson zijn beoogde spits.

Queens Park Rangers wilde de aanvaller graag inlijven, maar kwam uiteindelijk niet tot een akkoord. Inmiddels speelt Zivkovic zijn wedstrijden in Jong Ajax en raakte Milik al snel zijn basisplaats kwijt aan Sightórsson. De IJslander maakte een fitte indruk, maar wist nog niet het net te vinden in de Eredivisie. 'Hij is momenteel de beste spits voor Ajax', zei Ajax-trainer Frank de Boer desondanks donderdag al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen