Sigthórsson begrijpt niets van ineenstorting Oranje

Reacties

Kolbeinn Sigthórsson kan niet bevatten hoe het kan dat Oranje zich niet voor het EK geplaatst heeft. Dat zei de ex-Ajacied na de 1-0 nederlaag van IJsland in Turkije.

Sigthórsson begrijpt niets van ineenstorting Oranje

Oranje was voor zijn allerlaatste kans op EK-deelname afhankelijk van IJsland, dat in Turkije moest winnen. Tegelijkertijd moest Nederland zelf drie punten pakken tegen Tsjechië, maar zowel IJsland als Oranje zelf verloor.

'Ik vind het jammer dat het Nederland niet gelukt is', zei Sigthórsson (op de foto met Ozan Tufan) tegen de NOS. 'Het is gewoon ongelooflijk ook. Voor het begin van de kwalificatiereeks dacht ik: Nederland gaat dat EK makkelijk halen. Maar er is iets gebeurd met dat team. Het vertrouwen is denk ik niet groot.'

Sigthórsson vindt de zege die Turkije boekte onverdiend. 'Wij hadden de controle en hoefden alleen maar een goal te maken. Die viel niet. Vervolgens kreeg Turkije een makkelijke vrije trap en die gaat erin. Typisch. Ik had op het veld het gevoel dat ze blij waren met 0-0', zei de spits van FC Nantes.

IJsland (twintig punten) moest daardoor de zo gewilde koppositie in Groep A afstaan aan Tsjechië (22), vóór Turkije (18) en Oranje (13). 'Het is een heel gekke groep gebleken', vervolgde Sigthórsson. 'Maar wij als IJsland mogen trots zijn op wat we gepresteerd hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.