Sierhuis en Kluivert helpen Ajax Onder-19 naar kwartfinale

Ajax Onder-19 heeft de kwartfinale van de UEFA Youth League bereikt. De ploeg van coach Aron Winter versloeg Dinamo Kiev met 3-0 door doelpunten van Kaj Sierhuis (2x) en Dani de Wit. Ook Justin Kluivert was belangrijk in de zege van de Nederlandse talenten. PSV werd na strafschoppen uitgeschakeld tegen Benfica.

Met ook Matthijs de Ligt en Carel Eiting in de basis ging Ajax goed van start tegen de Oekraïense leeftijdsgenoten. De ploeg van trainer Winter kwam binnen een kwartier al op voorsprong door een treffer van Sierhuis. De centrumspits maakte zijn zevende doelpunt van het toernooi uit een aanval die werd opgezet door een lange bal van De Ligt.

Mede-aanvaller Kluivert was na rust ook dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schot uit een vrije trap op de paal belanden. Later was hij met een assist alsnog betrokken bij de 2-0 toen Dani de Wit een voorzet van zijn voet binnenkopte. De wedstrijd leek beslist, maar de doelpuntenhonger van Sierhuis was nog niet gestild. Hij maakte na een opening van Kluivert de derde en laatste treffer van het duel.

Ajax treft in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen AS Monaco en Real Madrid, dat woensdag wordt gespeeld.

PSV
Bij de leeftijdsgenoten van PSV maakten Sam Lammers en Dante Rigo hun opwachting tegen Benfica Onder-19. Het duo, dat voornamelijk met het eerste elftal meetraint, mocht maandag de wedstrijd van Jong PSV tegen NAC Breda overslaan om in de Youth League hun steentje bij te dragen. Ze zagen hoe ploeggenoot Joël Piroe vlak voor rust de score opende nadat hij de bal met zijn borst controleerde en in de korte hoek schoot.

Tijdens de pauze kon PSV genieten van de voorsprong, maar één minuut na rust kwam Benfica door een goal van Joao Félix alweer langszij. Omdat er verder niet gescoord werd, moesten strafschoppen de winnaar bepalen. Coach Geert Brusselers besloot doelman Mike van de Meulenhof te wisselen voor Youri Roulaux, maar veel effect had het niet. Aanvaller Joey Konings kreeg de beslissende strafschop er namelijk niet in, waardoor het Europese avontuur van PSV Onder-19 eindigt.