Siena hervat Serie A met grote surprise tegen Lazio

Lazio incasseerde bij de herstart van de Serie A direct een flinke tegenvaller (4-0 nederlaag). Een dubieuze strafschop maakte de Romeinse club bij Siena kansloos.

Siena, dat vecht tegen degradatie, opende voor eigen publiek sterk. Na elf minuten maakte Mattia Destro een einde aan de improductieve reeks van de Toscaanse ploeg, die in de laatste vijf competitieduels voor de winterstop niet tot scoren kwam.

Dankzij twee benutte strafschoppen van Emanuele Calaiò (foto) kon Siena na 45 minuten met een gerust hart de kleedkamer op zoeken. Dat gevoel werd nog eens versterkt door de rode kaart voor Lazio-keeper Albano Bizzarri in de blessuretijd van de eerste helft.

Volgens scheidsrechter Gervasoni maakte Bizzarri zich schuldig na het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Destro. Op die arbitrale beslissing viel genoeg af te dingen, maar voor Lazio was daarmee de strijd gestreden.

Na rust kon de Romeinse ploeg met een man minder de schade niet beperken. Destro bracht in de slotfase eindstand op 4-0. Door de nederlaag moet Lazio vrezen dat koplopers AC Milan en Juventus zondag meer afstand nemen. Foto: VI Images