Sidibe bezorgt Sint-Truiden goede uitgangspositie

RC Genk heeft de eerste wedstrijd in de play-offs om een Europa League-ticket met 2-1 gewonnen van Sint-Truiden. Namens de bezoekers maakte Ibrahim Sidibe het belangrijke uitdoelpunt.

Sint-Truiden eindigde als vierde achter Anderlecht, AA Gent en Club Brugge in de Play-off I en speelde daardoor tegen RC Genk, de winnaar van de Play-off II. Een van de twee Limburgse ploegen gaat net als Club Brugge de Europa League in. De thuisploeg verzuimde al een voorschot te nemen op het EL-ticket, want de ploeg van trainer Franky Vercauteren miste enkele grote kansen.

Marvin Ogunjimi bracht Genk in de 21ste minuut op voorsprong. De aanvaller kreeg op de rand van het strafschopgebied iets te veel ruimte van Vincent Euvrard. Ogunjimi draaide zich goed vrij en schoot de bal met links in de linkerbovenhoek, maar Ibrahim Sidibe maakt nog voor de rust verdiend gelijk. Op aangeven van Yorick Antheunis tikte hij bij de eerste paal alert binnen.

Na rust was RC Genk de bovenliggende partij. Thomas Buffel, Kevin De Bruyne, Daniël Tözser en vooral Ogunjimi kregen goede kansen, maar alleen Fabien Camus kwam in de tweede helft nog tot scoren. In de zestigste minuut verdween zijn vrije trap via het been van Jonathan Wilmet achter doelman Simon Mignolet. Het bleek voldoende voor de overwinning van de thuisclub.

Zondag spelen Sint-Truiden en RC Genk opnieuw tegen elkaar, nu op Stayen. In september wonnen de bezoekers uit Genk de competitiewedstrijd bij STVV met duidelijk cijfers: 2-4.