Siamese tweeling Willem II en NEC bezig aan opmars

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Speelronde achttien wordt afgesloten met een treffen tussen Willem II en NEC.

Siamese tweeling Willem II en NEC bezig aan opmars
Speelronde: 18
Aftrap
: zondag 15 januari, 16.45 uur
Scheidsrechter
: Siemen Mulder

• Willem II en NEC overwinterden allebei met negentien punten. Op basis van een beter doelsaldo stonden de Tilburgers iets boven de Nijmegenaren: elfde om twaalfde.

• NEC verliet Tilburg, in wedstrijden in het kader van de Eredivisie, acht keer met een zege. Willem II trok elf keer aan het langste eind en zesmaal kwam er geen winnaar.

• Sinds de 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag op 5 november is Willem II al vijf duels ongeslagen in de Eredivisie. In het seizoen 2006/07 zetten de Brabanders voor het laatst een serie van zes ongeslagen wedstrijden neer. NEC-thuis (1-0) was destijds het zesde duel in die reeks. Ook de ploeg uit Nijmegen presteerde met zeven punten uit de laatste vier wedstrijden voor de winterstop uitstekend.

• Willem II kwam in meer dan de helft van de Eredivisie-duels, om precies te zijn negen stuks, niet tot scoren. Alleen Roda JC Kerkrade deed het voorafgaand aan deze speelronde nog slechter op dit gebied, met elf duels zonder doelpunt.

In Nijmegen eindigde NEC - Willem II tijdens de zevende speelronde in 0-0.
In Nijmegen eindigde NEC - Willem II tijdens de zevende speelronde in 0-0.

• Zeven van de twaalf Willem II-goals kwamen op naam van Fran Sol, oftewel 58 procent. Bij geen enkele andere club is een enkele speler verantwoordelijk voor meer dan de helft van de productie.

• NEC is de laatste maanden matig op dreef in uitwedstrijden. De laatste negentien optredens op vreemde bodem in de Eredivisie leverden maar één zege op, eerder dit seizoen bij Roda JC Kerkrade (0-1).

• Peter Hyballa, de coach van NEC, kondigde vrijdag aan dat geen van zijn winteraanwinsten aan de aftrap zal staan. De Nijmegenaren versterkten zich tussentijds met Jordan Larsson, Lorenzo Burnet en Ali Messaoud.

• NEC noteerde in de eerste zeventien speelrondes slechts 153 schoten, het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.