Shirt Icardi niet in trek, tongbreker voor Moyes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Shirt Icardi niet in trek, tongbreker voor Moyes

• David Moyes, trainer van Real Sociedad, spreekt na het afloop van het duel met Real Madrid (4-1 nederlaag) over een aantal spelers van De Koninklijke, maar heeft bij het uitspreken van de naam van Asier Illarramendi duidelijk wat moeite...

• Doelpuntenmaker Mauro Icardi kon zondagmiddag niet voorkomen dat Internazionale met 3-1 ten onder ging tegen Sassuolo, maar wilde samen met Fredy Guarín richting de meegereisde fans wel een mooi gebaar maken door zijn shirt in het vak te gooien. Opvallend genoeg was niemand geïnteresseerd de shirts. Dat vonden de spelers weer niet zo leuk.

Arek Milik was zondagmiddag tegen Vitesse (1-0 nederlaag) zijn emoties even niet de baas. De aanvaller van Ajax gooide uit frustratie een schoen richting Vitesse-verdediger Dan Mori, toen scheidsrechter Pieter Vink hem geen vrije trap gaf. Eerder deze week deed Atlético Madrid-middenvelder Arda Turan hetzelfde tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Barcelona. Al gooide de Turk zijn schoen richting de grensrechter...

'Een panna is hier schandaliger dan vijf overtredingen'
• Trainer Luis Enrique neemt Neymar in bescherming. De aanvaller kreeg het na afloop van de bekerwedstrijd van Barcelona tegen Atlético Madrid flink te verduren. Neymar riep, zowel binnen als buiten het veld, irritatie op met zijn frivole spel en maniertjes. 'Brazilianen beschouwen voetbal als spektakel, maar dit is een vreemd land', liet de oefenmeester in de Spaanse media optekenen. Al liet hij de juichgebaartjes onbesproken.

• ADO Den Haag presenteerde zondag het jubileumshirt, vanwege het 110-jarige bestaan van de club. En wie kun je dat beter laten doen dan Tom Beugelsdijk?

'Guardiola is als persoon een eikel, maar hij is wel een fantastische coach.'
• Zaakwaarnemer Mino Raiola is altijd goed voor pittige teksten. Dit keer geeft hij zijn mening over Guardiola, die bij Barcelona een moeizame relatie had met Zlatan Ibrahimovic, van wie Raiola de zaakwaarnemer is. 'Hij heeft Zlatan overtuigd naar Barça te komen en hij had hem moeten beschermen omdat hij hem wilde hebben.' (La Gazzetta dello Sport)

• DR Congo won zaterdag met 4-2 van Congo en dus had de 39-jarige doelman Robert Kidiaba een goede reden om op de voor hem typerende wijze feest te vieren.

'Iedereen heeft gelachen, ik kon mijn ogen niet geloven.'
Georges Leekens, de bondscoach van Tunesië, was niet blij met de arbitrage in het duel met Equatorial-Guinee (1-2 verlies). In de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup kreeg het thuisland een bijzonder controversiële penalty. 'Ik ben al dertig jaar trainer, heb veel ervaring en ik heb in het buitenland gewerkt, maar dit mogen we niet aanvaarden. De vrije schop van de 1-2, oké: die was perfect, maar de strafschop is onaanvaardbaar.'

Ciprian Tatarusanu maakte zaterdag een pijnlijk eigen doelpunt. De doelman van Fiorentina kreeg de bal in de wedstrijd tegen Genoa (1-1) op zijn achterhoofd en dat leverde een treffer op.

Sir Alex Ferguson is inmiddels ruim anderhalf jaar weg als manager van Manchester United, maar de Engelse topclub beloont hem nog steeds rijkelijk. The Guardian schrijft dat de Schot jaarlijks een kleine drie miljoen euro opstrijkt als global ambassador. We hoeven dus geen medelijden te hebben met Ferguson.

'Als Milan niet betaalt, dan laat ik hem nog liever tot juni wegrotten op de tribune. Het is een principekwestie.'
• Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini lijkt niet langer bereid Ezequiel Muñoz te verkopen aan AC Milan. Hij is namelijk helemaal klaar met Milan-directeur Adriano Galliani. 'Galliani heeft mij opgebeld om te zeggen dat hij zich beledigd voelde, nadat ik hem een jakhals had genoemd. Maar hij vroeg vervolgens direct naar Muñoz. Ik weet zeker dat hij tot de laatste minuut van de markt wil wachten om hem transfervrij binnen te halen, maar dat gaat hem echt niet lukken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.